Omvärldsbevakning – bra länkar om webb och webbutveckling

En viktig del av arbetet med nya webben är att få in åsikter och kommentarer från andra. Vi har inget intresse av att sitta på vår kammare och hitta på saker. Därför måste vi också aktivt omvärldsbevaka och hålla koll på vad som händer inom fältet webb.

Så. Här kommer lite trevliga länkar från ett sommarvarmt Helsingborg.

Mats Lindholm kommenterar arbetet med vår nya webb på sin blogg.

Anders Mildner skriver på Nya medier-bloggen på Svd.se om det något absurda faktum att mobilen och kanske också den bärbara datorn följer med oss överallt. På semestern och på sommarlovet. Din upplevelse är inte längre så mycket värd, om du inte genast delar den med någon över Facebook, Twitter, MSN eller liknande. Vi är nog många som känner igen oss i det han skriver.

Andreas Ekström bjuder på smakprov ur sin tankeväckande bok Google-koden.

Ted Valentin intervjuas förresten i Ekströms bok. Nyligen bloggade han om den nya PSI-lagen, en lag som jag har alltför dålig koll på, men som vi nog är många inom kommunen som borde titta närmare på.

Simon Sundén presenterar spännande statistik om Facebook i Sverige, med underrubriken ”Lillebrorsan och mormors nya favorithak”.

Johan Ronnestam var i Helsingborg på marknadsföreningens frukostklubb i slutet av april. Hans snabba, roliga föredrag var så fyllt med fakta och smartheter att jag inte ens hann twittra hälften. Han har samlat ihop en del klokheter gällande brandning i sin första bok som du kan ladda ner gratis här.

Sofia Mirjamsdotter skriver på nymediabloggen Same same but different om hur tidningen Medievärlden har förnyat sig med hjälp av nytänkande inom webben. Knepet? Entusiasm och en vilja att göra något mer, något nytt. Om man som jag är journalist i grunden och jobbar med webb i en kommun som mer och mer visar intresse för sociala medier, ja, då är det här riktigt intressant. 

UR:s Johan Grafström diskuterar creative commons-lincenser i en text om ”debatten om ett bröllop och två ekosystem”. Läs debattinlägget i samma ämne, signerat Joakim Jardenberg på svd.se här.

Trevlig sommar önskar jag er alla! I morgon tar min semester vid och fyra härliga veckor väntar med sol, bad och… bloggande från tågluffen? Ja, kanske. Men den här bloggen tar min kollega Verica Kostic över. Välkommen Verica!

/Louise

En Kommentar till “Omvärldsbevakning – bra länkar om webb och webbutveckling”

  1. Johan Ronnestam 8 juli 2010 at 10:29 f m #

    Härligt omnämnande. Stort tack för det!

    Glad sommar!

    VA:F [1.9.10_1130]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna ett Svar